FORSIDE NY DELTAGER? TILMELDTE SPILLERE LIGA CUPS/TIPS LADDER COMMUNITY REGLER/INFO KONTAKT DOWNLOADS

REPLAYVEJLEDNING FORTSAT

 

Vejledning i optagelse af FIFA kampe live og redigering / komprimering af disse - side 2

PART 2: Redigering / Komprimering

Til dette skal bruges to ting. For det første de korrekte codecs til videokomprimering (MP3 codec, ligger på de fleste windows installationer som standard, og et videocodec, helst Windows Media Codec 9, så har vi en fast standard!). For det andet skal der bruges et redigeringsprogram. Vi anbefaler Virtualdub, som denne vejledning ligeledes er lavet i.

Til sagerne. Installér ovenstående. Og åbn Virtualdub. Gå i open file, og vælg den fil/de filer du optog før.

- Nu skulle du gerne have et skærmbillede a la det her (kun ca. halvdelen af skærmbilledet vises her!). Ved hjælp af de forskellige knapper i bunden kan du springe frem og tilbage i videoen og klippe unødige dele væk. Dette kan nemt læres de sorte "pileknapper" yderst til højre bruges til at markere til og fra. Hvis du har markeret et stykke video med disse, som du ønsker at slette, dasker du lige på "delete" på tastaturet og den del af videoen fjernes. Således kan du klippe det du vil have sammen. Forsøg at klippe filen så lille som muligt - helst maksimalt 2-3 minutter.

- Du går nu i Audio i topmenuen. Her vælger du "Full Processing Mode", så programmet udfører den komprimering vi vil have. Herefter går du (stadig under Audio) i Compression og her vælger du MP3 i venstre side og en komprimering som du vil have i højre side (vi anbefaler 24kbit / 22500 HZ / mono).

- Herefter går du i Video i topmenuen. Her vælger du ligeledes "Full Processing Mode" og herefter "Compression". Her vælger du så "Microsoft Windows Media Video Codec 9". Tryk på configure og vælg den kvalitet du vil have. En quality level på ca. 80 skulle være tilstrækkeligt til vores ønske om kvalitet/størrelse. Man kan evt. eksperimentere selv.

  

- Så er vi klar til komprimeringen. Hop i topmenuen og ind under "file" og vælg "save as AVI". Nu kan du vælge hvor du vil gemme din færdige fil. Find et sted og tryk save. Herefter skulle et skærmbilledet som nedenstående gerne dukke op, og computeren arbejder nu med at komprimere videoen til det rigtige format.

That's all. Når du er færdig kontakter du en person i ledelsen for at få uploadet videoklippet..

(c) 1998-2006 DMT - Din IP er 3.227.249.155