FORSIDE NY DELTAGER? TILMELDTE SPILLERE LIGA CUPS/TIPS LADDER COMMUNITY REGLER/INFO KONTAKT DOWNLOADS

WWW.FIFA-ONLINE.DKS HISTORIE

 

Vores Fifaturnering har igennem dens eksistens gået igennem en del ændringer. På denne side kan du læse om FMT, DMT, Champions League og hvad vi ellers har haft af turneringer igennem årene siden opstarten i 1998.

DMTs forholdsvis lange historie, hvis man tager internettets udvikling i betragtning, er resultatet af nogle grundlæggende principper om skabelsen af et stærkt community, der søges styret så demokratisk som muligt og med konstant udvikling og fokus på det primære; nemlig at spille FIFA mod andre over internettet.

DMT Fifa4ever har altid været styret af frivillig arbejdskraft. Folk der har synes at turneringen havde noget at byde på, og som derfor gerne ville give en hånd med omkring opdatering, udvikling, design, programmering osv.

Denne tradition lever fortsat og den til enhver tid siddende ledelse er demokratisk valgt af DMT Fifa4evers medlemmer.

Fifa 1998 World Cup

Tilbage i 1998 startede to fifa-entusiaster turneringen, der siden skulle blive Danmarks største, bedste og længstlevende turnering i FIFA-serien fra EA sports. Fifa Modem Turneringen eller FMT, som det hed dengang, startede i maj 1998 med en VM turnering baseret på EA Sports World Cup 98. Omkring 20 deltagere var med i den første turnering, men interessen omkring turneringen steg hurtigt, og da T2 gik igang, var alle 40 hold besat af deltagere.

FMT startede i slutningen af T2 en Champions League turnering, hvor vi brugte en patch, som lavede alle landsholdene om til klubhold. Denne turnering blev en kæmpe succes, og da turnering II var vel overstået, valgte vi at lave den om til en liga med divisioner og klubhold.

Tilmeldingerne strømmede ind, og ventelisten blev større og større. Problemet med WC98 var, at der kun var 40 hold at vælge i mellem, men heldigvis for DMT kom Fifa99, som havde 220 hold at vælge i mellem.

Helt frem til 2000 var det noget af et projekt at deltage i en online fifa turnering, idet internettet dengang var modembaseret for almindelige private husstande. Således måtte man ringe hinanden op for at aftale at man gik på nettet for at afvikle sine kampe.

Fifa 1999

I foråret 1999 startede så TI i Fifa99. Der var 70 tilmeldte hold. Der blev nu spillet med en spillefil som udlignede alle hold, som gjorde at ingen havde fordele ved at vælge bestemte hold. Samtidig blev FMT Liga Cup introduceret for 1. sæson.

T2 i Fifa 99 blev den hidtil største succes med hele 90 tilmeldte hold. Turneringen forløb dog hen over sommeren, så den trak gevaltig ud. Under denne turnering blev der indført en Old-boys turnering for FIFA-spillere over 30 år. Samtidig blev rating-systemet indført.

I denne periode ændrede turneringen ligeledes navn fra FMT til Dansk Modem Turnering, eller kort og godt DMT - et navn der har hængt ved siden. Også selvom turneringen i dag officielt hedder DMT Fifa4ever. De fleste medlemmer af DMT, der var med dengang, fremhæver i dag Fifa 99 som et af de bedste, hvis ikke det allerbedste, spil i FIFA serien.

Det var ligeledes i denne periode at BMT, Balslev Memorial Tournament blev grundlagt, navngivet efter Jørgen Balslev, der var med omkring opstarten af DMT Fifa4ever og ledelsen af turneringen i en lang periode og som omkom ved et tragisk trafikuheld.

Fifa 2000

Fifa2000 meldte sin ankomst i november 1999, men T2 i Fifa 99 var allerede sluttet tidligere. Hvad skulle man nu gøre? - Vente med at starte næste sæson op til Fifa 2000 kom på gaden, eller spille en miniturnering i ventetiden? Resultatet blev, at der blev spillet VM for klubhold (med Fifa 99), hvor 48 klubber deltog. Samtidig startede man med at spille super-cup mellem vinderene af ligaen, pokalen, oldboys-rækken og Champions League.

Det blev år 2000, og TI i Fifa 2000 fik sin start med 70 tilmeldte hold. Turneringen bar dog præg af, at den spillefil der blev spillet med resulterede i MEGET målrige kampe.

T2 i Fifa2000 startede efter påske 2000. Der havde i den seneste turnering været en del der faldt fra, så der blev kun 48 tilmeldte hold. Spillefilen blev dog lavet om, hvilket skulle gøre kampene mere realistiske.

Turnering 3 i Fifa2000 blev den sidste i Fifa2000. Spillefilen blev ikke ændret og der var stadig kun 48 tilmeldte hold. Turneringen sluttede samtidig med at Fifa2001 udkom.

I perioden indtil næste turnering, afholdte DMT for første gang nogen sinde et uofficielt DM i Fifa2001. Dette blev arrangeret af frivillige DMT'er på en Net-café i Vanløse. Det blev en kæmpe succes, med præmier fra EA Sports til vinderne.

Fifa 2001

Umiddelbart omkring udgivelsen af Fifa 2001 fik DMTs sider endnu et grafisk løft, og overgangen til .asp blev gennemført. I disse år var medlemstallet omkring de 50-60 aktive DMT medlemmer. Nedgangen skyldtes primært, at mange oplevede en forringelse i kvaliteten af spillene fra EA sports - der var for mange småfejl i dem. Alligevel lykkedes det at afholde et tilsvarende antal turneringer som tidligere og med undtagelse af T3 blev der afviklet hovedturnering, Ligacup og BMT i dem alle.

Med udgangen af Fifa 2001 lå DMT stadig under Gamereactors hjemmeside. Dette skulle dog ændres indenfor kort tid. Det første skridt til etableringen af et nyere DMT kom med en grundig opdatering af sitets grafiske design i løbet af foråret 2001. Der blev pga. arbejde med domæneskift og generelle afviklingsproblemer med FIFA 2001 ikke spillet BMT i T3.

Med udgangen af FIFA 2001 og overgangen til FIFA 2002 skete en masse ting. Der var udskiftninger i ledelsen, og i stedet for et system med to ledere, valgte man at skifte til en model med tre ledere. Deres første opgave blev at forberede DMTs skifte til eget domæne efter flere år under gamereactors sider.

Fifa 2002

Inden det kom så langt blev igangsættelsen af en turnering dog forsinket helt frem til starten af december pga. et manglende værktøj til udligning af holdenes styrke. Med starten af december var dette ikke udkommet og i stedet besluttede den daværende ledelse, at DMT skulle afvikle to cupturnering, hhv. Supercup og Mads Bernhart Cup, førstnævnte for de bedre spillere, og sidstnævnte for de spillere, der røg fra i Supercuppens indledende runder. Turneringerne var mærket af den manglende mulighed for holdudligning, og man valgte at alle skulle spille med det samme hold i turneringen.

 

Domæneskiftet skete i december 2001 til fifa-forever.dk, og samtidig vedtog man at skifte turneringens navn til DMT Fifa-forever. Efterfølgende var der i en periode større udskiftninger i ledelsen af DMT Fifa-forever, indtil en ledelse med to personer blev etableret i løbet af foråret 2002.

FIFA 2002 var en af de fifaversioner, der enten var elsket eller hadet. Det rummede en stor bug, idet man som angribende hold i 75% af ens angreb kunne lave et direkte kommandoraid på modstanderens mål med snævre driblinger og afslutninger, der ikke kunne forhindres. Denne bug blev hurtigt døbt ”luderløb”, og var generelt en meget debatteret scoringsmetode i spillet. Derudover var spillet et af de mere arkadeagtige i serien, hvor der var muligheder for gode bananskud, og lange dribleture uden tab af boldkontrol. T1 blev startet i foråret efter at der endelig var udkommet et redskab til at rette i holdene så alle hold kunne gøres lige stærke – et stykke ind i T1 spillede man faktisk med det samme hold alle mand – hvorfor Pohang Steelers stadig har en vis kultstatus i DMT-regi. T1 blev afviklet uden BMT.

Den populære turnering, BMT, vendte dog tilbage i T2, der blev den sidste T med FIFA 2002.

Skiftet til FIFA 2003 blev betydeligt idet EA Sports havde valgt at lave en ny engine til spillet. Således var der ikke mange elementer tilbage fra FIFA 2002, hvor vægten lå på tempo, og individuelle præstationer, i FIFA 2003, der havde fokus på hurtigt kombinationsspil, og en tilbagevenden til en af de ældre og mere omdiskuterede features i FIFA-serien; fløjindlæg.

Fifa 2003

Som med FIFA 2002, havde også FIFA 2003 en 100% sikker måde at omsætte boldbesiddelse til mål på. Derfor blev spillet i høj grad et slag om, hvem der kunne forhindre, at modstanderen fik bolden på fløjene. I løbet af foråret 2003 genetableredes ligeledes DMT Fifaforevers ratingliste, der havde været ude af drift i et stykke tid. Desuden så FIFA 2003 den første afvikling af Kingdom Cup, hvor landsdelene sloges mod hinanden om håneretten til fifatronen. DMT rummede i denn e periode ca. 45 aktive medlemmer, men i perioder var frafaldet betydeligt pga. utilfredshed med FIFA-spillet, der gjorde det svært at fastholde interessen for ligaen. DMTs første ”klan”-krig mod et engelsk fifa-site blev ligeledes spillet i slutningen af FIFA 2003 – en sjov oplevelse som DMT Fifa-forever trak sig sejrridt ud af. Det var ligeledes i 2003, at DMT endnu engang skiftede grafisk design til en variant af den, som siden har i dag (skrevet september 2005) – dog i andre farver end de nuværende.

Derudover skete der endnu et af DMTs mange lederskifter i denne periode, hvilket medførte en kort periode med noget usikkerhed og tumult, pga. manglende kandidater til at overtage ledelsen af turneringen. Den daværende ledelse valgte således efter lang og tro tjeneste at lade turneringens ve og vel gå videre til nye hænder. DMT havde siden FIFA 2002 og i perioden indtil T3 2003 udviklet sig til en mere stabil og solid turnering.

 

Fifa 2004

 

FIFA 2004 var endnu engang baseret på en ny engine fra EA Sports, og var ligeledes den første version af spillet med den såkaldte ”Off the Ball” funktion – hvad der senere skulle medføre utallige diskussioner og megen kritik. Spillet var i høj grad en tilbagevending til de mere individuelle færdigheder, der havde præget FIFA 2002. Således blev der lagt større vægt på at afslutningerne skete med den rigtige kraft, og at indlæggene var placeret præcist til angriberne end i FIFA 2003, men enkelte bugs gjorde det nemt at score ved brug af ”OTB”. Endnu engang måtte vi vente et stykke tid på et værktøj, der kunne udligne holdene, så vi kunne få udarbejdet en spillefil. I løbet af januar 2004 blev T1 dog skudt i gang, og afviklingen af tre turneringer fulgte hurtigt efter – især T1 og T2 var præget af, at de skulle afvikles inden udgangen af juni pga. sommerferie. DMT Tips blev etableret, og generelt skete en række forbedringer af sitet, herunder bedre listninger af målscorere, skader, uddelte kort osv.

DMT udvalget var blevet genskabt, efter at have været væk fra DMT regi siden FIFA 2001, og en række beslutninger fra ledelsen kunne således appelleres til et demokratisk valgt udvalg, der kunne omstøde ledelsens beslutninger. I perioden fra etableringen af DMT Fifa-forevers eget domæne og frem til udgangen af FIFA 2004 var det i høj grad DMTs forum, der rummede den samlende funktion for DMTs medlemmer. Her diskuteres stort og småt, både relevante emner om DMT og om fodbold og andre ting. I løbet af FIFA 2004 eksperimenterede vi med en ladderturnering – DMT Open – for både divisionsspillere og bufferspillere. Turneringen blev ikke en ubetinget succes, men kørte dog over to T´er i FIFA 2004.

Endnu engang spillede vi med udgangen af FIFA 2004 mod den engelske liga, men denne gang måtte vi dog se os slået i en tæt fight. Kingdom Cup blev til gengæld ikke afviklet i løbet af FIFA 2004.

Fifa 2005

Umiddelbart før skiftet til FIFA 2005 fik sitet sine nuværende farver, og et nyt DMT udvalg blev valgt ved afstemning blandt medlemmerne af DMT. Ledelsen blev genvalgt i oktober/november 2004, og vi kunne for første gang starte T1 i god tid i starten af december, da et værktøj til holdudligning kom hurtigt efter udgivelsen af spillet. Derudover skete der betydelige ændringer på sitet, hvor en række nye features blev gennemført – den største nedlæggelsen af bufferligaen, det hidtidige optagelsessystem for nye medlemmer i DMT.  I stedet blev DMTs ladderturnering oprettet, for at skabe lidt spænding for de spillere, der endnu ikke var optaget i DMTs divisioner.

FIFA 2005 faldt generelt ikke i særlig god jord blandt de fleste af DMTs medlemmer, igen kunne OTB funktionen bruges til at score meget lette mål med, og andre muligheder for lette scoringer var også indlæg og kontraangreb, der kunne være nærmest umulige at stoppe i et meget actionpræget, og tempofyldt FIFA. Efter T2 afholdt vi endnu engang Kingdom Cup – denne gang dog med Københavnere mod resten af landet – og endnu engang med sjællandsk sejr. DMT havde i løbet af FIFA 2005 omkring 40 medlemmer.

Sæsonen omkring FIFA 2005 sluttede med at DMT var med til at afholde den danske kvalifikation til World Cyber Games. En tidligere DMT´er snuppede hovedpræmien, en rejse til WCG i Singapore.

Dette var historien om DMT, som den huskes af tidligere ledere for turneringen. Denne side bliver løbende opdateret når historien kræver det.

(c) 1998-2006 DMT - Din IP er 3.236.83.14